Стартував міжнародний фестиваль, який перетворює Рівне на столицю етномузики

732 0

Ми у соцмережах:

ЛіраФест-2021

Сьогодні у Рівному стартував міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2021». Він проводиться вже восьмий рік поспіль та приурочений до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та 79-ої річниці створення УПА.

У програмі фестивалю - лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, святковий концерт на майдані Незалежності, виставка традиційних народних інструментів та майстер-класи білоруських, польських і українських традиційних народних танців.

Особливістю цьогорічного фестивалю є проведення свята «Лірницька Покрова на Оствиці» 15 жовтня. У програмі свята: виступи кобзарів, бандуристів та лірників; майстер-клас із навчання грі на лірі; виставка традиційних музичних інструментів та майстер-клас з їх виготовлення; виставка та майстер-класи з народно-ужиткового мистецтва; традиційні дитячі ігри та розваги; виставка картин та пленер; зустрічі з істориками, письменниками та етнографами і майстер-класи з традиційних українських, польських та білоруських танців.

Фестиваль «ЛіраФест-2021» проходитиме за підтримки Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також