На Рівненщині створять «Зелену кімнату» для допиту дітей

699 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині створять «Зелену кімнату» для допиту дітей

Її облаштують на базі центру соціально-психологічної допомоги - для психологічної роботи спеціалістів з дітьми, постраждалими від насильства, а також допиту неповнолітніх правопорушників.

За даними статистики, сьогодні кожна третя родина в Україні стикається з насильством. Упродовж минулого року на Рівненщині зареєстрували понад 240 кримінальних правопорушень за фактами вчинення домашнього насильства або злочинами, пов’язаними з ним. 213 обвинувальних актів вже направлено до суду.

Однією з рекомендацій ООН в питаннях правосуддя у справах, пов’язаних із участю дітей - жертв та свідків злочинів, є обладнання «Зелених кімнат», призначених спеціально для проведення опитування дітей.

Принцип такої кімнати полягає у тому, що дитина, яка перебуває у вразливому психоемоційному стані, у комфортних для неї умовах спілкується віч-на-віч із спеціалістом-психологом та, за необхідності, іншими спеціалістами. Інші учасники слідчої дії в цей час знаходяться за спеціальним одностороннім склом, через яке дитина нікого не бачить. Це сприяє створенню у дитини відчуття безпеки та приватності. Процес спілкування при цьому фіксується на відео і потім використовується як доказ у кримінальному провадженні.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомила, що учасники круглого столу, який відбувся у Рівному, зійшлись на думці, що такий простір на Рівненщині необхідний, адже це значно полегшить роботу правоохоронців із дітьми і при цьому не завдасть неповнолітнім додаткового дискомфорту. Створити «Зелену кімнату» в приміщенні відділення консультативної служби обласного центру соціально-психологічної допомоги планують вже за кілька місяців.



 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також