На Рівненщині створюють адресний реєстр

630 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині створюють адресний реєстр

У Рівненській області всі вулиці будуть верифіковані та цифровізовані до кінця року.

Формують базовий реєстр, до якого згодом будуть під’єднані ще 70 спеціальних електронних каталогів. До цієї роботи залучають фахівців та студентство. Про це повідомила під час наради заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

- Лідером нині є Сарненський район, там вже верифіковано 64% вулиць у громадах. Залишилося закартувати лише Березівську тергромаду. У Вараському районі – не цифровізовані лише Полицька, Антонівська та Рафалівська ТГ. Єдиний державний реєстр адрес (ЄДРА) буде використовуватися для надання усіх послуг, де важливе зазначення адреси. Він стане базою даних, де кожен населений пункт, вулиця чи будинок матиме унікальний ідентифікатор, - сказала Людмила Шатковська.

Вона додала, що спеціалісти в громадах неодмінно мають перед початком роботи пройти відповідне навчання та отримати сертифікат.

Нагадаємо, що упродовж 2024–2025 років громади проведуть інвентаризацію нерухомості та земельних ділянок у межах реалізації Національної стратегії доходів до 2030 року. Якісні дані в реєстрі допоможуть уникнути помилок чи неточностей у базах даних і забезпечать прозорість у нарахуванні податків.

Створення Єдиного державного реєстру адрес реалізується у співпраці Міністерства розвитку громад і територій України й Міністерства цифрової трансформації України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID та UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також