На Рівненщині створюють нові ліси: у Верхівську посадили дуби та ялини

698 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині створюють нові ліси: у Верхівську посадили дуби та ялини

В Україні навіть під час війни триває екологічна акція «Зелена країна», яка передбачає висадження 1 мільярда дерев за три роки та збільшення площі лісів на один мільйон гектарів за десять років.

Лісівники Рівненської області цьогоріч уже відновили понад 4300 га лісових насаджень, зокрема, створено 225 га нових лісів, повідомляє Рівненська ОВА.

Молоді лісові культури в Дубенському лісгоспі оглянув начальник ОВА Віталій Коваль. Зокрема, відвідав одну з ділянок посаджених дубів у Верхівському лісництві. Лісівники зазначають, що перші 5 років для дерева –найважливіші й потребують постійного догляду. 

Коваль також ознайомився із процесами механізованого догляду за лісовими культурами для вирощування якісних насаджень. У розсаднику оглянув процес вирощування сіянців.

- Тут росте майбутній ліс. Процес цікавий: шишки збирають у лісі, привозять на базовий розсадник. Щороку їх переробляють близько 5 тонн. Далі насіння зберігається в холодильних установках і висівається у розсаднику в спеціальних коробах. Кожен сіянець проходить контроль якості, – зазначив Віталій Коваль.

У лісництві вирощують і декоративний посадковий матеріал, який можна використовувати для озеленення власних присадибних ділянок. На підприємстві демонструють сучасні підходи до ведення лісового господарства. Це дає високі результати у вирощуванні посадкового матеріалу та ефективний догляд за лісовими культурами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також