На Рівненщині створюють унікальну карту області з ляльками-мотанками

652 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині створюють унікальну карту області з ляльками-мотанками

Кожна мотанка представлятиме окрему територіальну громаду з її особливим колоритом.

Організаторам вже почали надходити перші вироби. Їх авторки – місцеві майстрині, які вбирають ляльок-мотанок в одяг, притаманний тій території, використовують для декору характерні орнаменти, спосіб зав’язування хустки і навіть прикраси.

Оригінальну карту мотанок Рівненщини представлять на День Незалежності України. А потім авторські ляльки-обереги можна буде придбати. Кошти ж спрямують на потреби ЗСУ.

Мотанка — символ добробуту, добра й надії. Вона виконувала функцію оберегу людської долі. Для виготовлення такої ляльки раніше використовували одяг членів родини. Робили її лише з щирими почуттями, тому вважали, що вона має потужну енергетику й захищає оселю та кожного її мешканця.

Тим часом мотанки, створені у рамках проєкту, - це ще й унікальні авторські роботи.

- Нам надсилають справді оригінальні ляльки. Є окремі мотанки, а є цілі родинні композиції: мама з дитиною, чоловік із дружиною. І ці вироби дуже майстерно декоровані. Тут є і автентика, і тонка авторська робота, - пояснює начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк. – Після того, як ми презентуємо карту ляльок-мотанок, вони виконають ще й благодійну мету. Їх можна буде придбати і таким чином допомогти українським військовим, адже кошти ми спрямуємо на ЗСУ.

Проєкт «Народний оберіг» реалізовує управління культури і туризму Рівненської ОДА спільно з територіальними громадами області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також