На Рівненщині судитимуть шахрая, який видурив у пенсіонерки гроші на «лікування невістки»

728 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині судитимуть шахрая, який видурив у пенсіонерки гроші на «лікування невістки»

39-річний житель Дніпропетровської області ошукав пенсіонерку на майже 35 тисяч гривень.

Як повідомляє поліція Рівненської області, у березні до 88-річної рівнянки зателефонувала нібито невістка та повідомила, що знаходиться в лікарні, бо потрапила в ДТП і отримала переломи обох ніг. Пізніше слухавку взяв нібито лікар і запитав, скільки коштів наразі в неї є, бо оперувати потрібно терміново.

Рівнянка озвучила наявну суму і вже за лічені хвилини на порозі з’явився чоловік, який представився Муратом і сказав, що від медика. Жінка передала йому 15 тисяч гривень та 700 доларів США, отримавши від зловмисника розписку. Зрозуміла, що її ошукали лише тоді, коли зателефонувала справжня невістка та сказала, що з нею все добре.

Двох шахраїв Дніпропетровської області викрили працівники карного розшуку та кіберполіцейські. Автомобіль «Volkswagen Passat», на якому пересувалися чоловіки, поліцейські виявили на вулиці Грушевського у Рівному третього квітня. За результатами  перевірки та огляду авто, слідчі вилучили засоби зв’язку, сім-картки та грошові кошти.Слідчі Рівненського районного управління поліції зібрали достатньо доказів для повідомлення 39-річному зловмиснику про підозру. Відомо, що він розкаюється у скоєному та активно сприяв розкриттю злочину.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчене та із обвинувальним актом скероване до суду.

За скоєне, відповідно до санкції статті, чоловікові може загрожувати позбавлення волі до трьох років позбавлення волі.

Відносно 26-річного чоловіка, який запевняє, що надавав лише послуги водія, іще тривають слідчі дії.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також