На Рівненщині суттєво зріс попит на житло: недобудоване хочуть завершити прискореними темпами

1730 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині суттєво зріс попит на житло: недобудоване хочуть завершити прискореними темпами

Можливість добудови прискореними темпами житла та здачі його в експлуатацію обговорили днями в Рівненській облдержадміністрації. Для вирішення проблемних питань створили робочу групу забудовників.

На Рівненщину прибуло вже близько 17 тисяч переселенців з інших областей. Людей поселяють у гуртожитки, табори та оздоровчі заклади, декотрі самостійно винаймають житло. Голова РОДА Віталій Коваль прогнозує, що біженців у нашій області буде більше, тож попит на житло, і на оренду, і на придбання різко зростає. Днями в ОДА відбулася зустріч місцевих забудовників для обговорення, як можна швидше здати в експлуатацію будівельні об’єкти з 90% готовністю.

«Пріоритетне завдання – максимальне спрощення бюрократичних процедур, підключення у найкоротші терміни будівель до газових та енергомереж, введення квадратних метрів в експлуатацію», - прокоментував Віталій Коваль.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко каже, що наразі забудовники підраховують, скільки у них є майже готових непроданих квартир, які можна уже невдовзі здати в експлуатацію, адже ідеться про можливість продажу такого житла тим, хто готовий його придбати. Окрім згаданих проблем, зараз не працюють також державні реєстри, у які мають бути внесені дані про нововведену нерухомість. Це питання має невдовзі вирішити Кабмін. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також