На Рівненщині призупинили планові госпіталізації

2257 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині призупинили планові госпіталізації

Таке рішення було прийнято на підставі доручення МОЗ.

Про це розповів директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненщини Олег Вівсянник. 

«Тимчасово призупиняємо планову госпіталізацію. Пов’язано це із збереженням ліжкомісць у закладах та економією електроенергії. Водночас наголошую, що медична, лікувально-профілактична допомога надається в повному обсязі», - сказав Олег Вівсянник.

Також очільник департаменту зазначив, що у лікарнях, де цілодобово перебувають хворі, встановлено альтернативні елементи живлення.

Завдяки цьому проводяться екстрені втручання (що здійснюються негайно або протягом кількох годин, оскільки затримка проведення загрожує життю пацієнта) та термінові операції (виконання може здійснюватись у межах доби) проводитимуться в належні терміни.

Олег Вівсянник також додав, що рішення щодо плановості або ургентності операції може ухвалювати тільки лікар. Через загрозу блекауту Міністерство охорони здоров’я додатково розробило для медзакладів алгоритм дій із підготовки й реагування на можливе припинення енерго-, водо- та теплопостачання, у тому числі, — забезпечення необхідної допомоги пацієнтам у невідкладних станах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також