На Рівненщині у чотирьох підрозділах поліції запрацювала система «CustodyRecords»

696 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині у чотирьох підрозділах поліції запрацювала система «CustodyRecords»

Сьогодні у Рівненському районному управлінні, Сарненському, Вараському районних відділах та у відділенні №1 (м.Рівне) поліції області стартував пілотний проєкт «CustodyRecords»

Впровадження комплексу відео- та електронної фіксації усіх дій з моменту фактичного затримання, доставлення особи до підрозділу поліції та подальших процесуальних дій дасть змогу не лише не порушувати права громадян, а й убезпечити правоохоронців від безпідставних звинувачень.

- Безпека громадян і безпека поліцейського — це основна складова пілотного проєкту «CustodyRecords», — зазначив керівник поліції Олексій Камишанський. —Відтепер запроваджена сучасна система відеофіксації забезпечуватиме як дотримання прав людини, так і дозволить захистити поліцейського від можливих провокаційних дій з боку затриманих. 

Презентація відбулася за участі начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Олексія Камишанського, його заступників Сергія Крошка, Руслана Стрельбіцького, Олексія Купоросова, представників органів місцевого самоврядування, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та уповноваженої з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції України Інни Березовської. 

У всіх чотирьох територіальних підрозділах передбачені окремі кімнати для очікування, проведення інтерв’ювання, приміщення для здійснення конфіденційної зустрічі доставленої особи із захисником та проведення слідчих дій із дотриманням правил особистої безпеки, а також кімнат для затриманих. Всі вони оснащені відеокамерами та облаштовані відповідно до вимог міжнародних стандартів з дотримання прав людини.

Як зазначила старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотримання прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Рівненській області) Управління дотримання прав людини Національної поліції України Інна Березовська, інформаційна підсистема «CustodyRecords» передбачає повну фіксацію дій поліцейських, починаючи із моменту фактичного затримання особи, доставлення до підрозділу поліції, реєстрації у базі даних, проведення процесуальних дій. Крім того, проєктом передбачене автоматичне інформування центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги.

Для забезпечення і захисту прав громадян проєкт «CustodyRecords» поступово впроваджуватиметься у всіх територіальних підрозділах Рівненщини, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також