У вірусологічній лабораторії Рівненського обласного лабораторного центру перевіряли продукти та товари на наявність в них генетично модифікованих організмів.
Як йдеться у повідомленні відомства, із 2016 року по сьогодні було здійснено 758 таких проб.
Із досліджених 56 проб зерна сої у 32 (57,1%) вміст ГМО сої перевищував 0,9%, в тому числі у 24 (42,9%) – вміст ГМО сої перевищував 5,0%. При дослідженні 14 проб напівфабрикатів заморожених у 4 (28,6%) були виявлені ГМ ГМО сої понад 0,9%, з них у 2 (14,3%) – понад 5,0%. У 2 пробах комбікормів із 10 досліджених виявили ГМ ГМО кукурудзи більше 0,9%. Не виявлялись ГМ ГМО у 142 пробах хлібобулочних та борошно-круп’яних виробів, у 66 пробах кондитерських виробів, у 54 пробах молока та молочних продуктів, у 24 пробах овочів та фруктів, у 14 пробах консервів.
Результати досліджень свідчать, що в хлібобулочних, борошно-круп’яних, кондитерських виробах, молоці та молочних продуктах, овочах та фруктах, консервах, вироблених на Рівненщині, ГМО не виявлені.
Використання ГМО було знайдено в рослинній продукції, зокрема, зернах сої, кукурудзи, а також у пробах комбікормів для тварин.