На Рівненщині від січня зареєстрували 909 електрокарів

652 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Цей вид транспорту стає все більш популярним - нині такого в Україні нараховується вже 70 976 одиниць.

Нагадуємо, сервісні центри МВС видають для екотранспорту спеціальні «зелені» номерні знаки. Це таблички із символами зеленого кольору та окремими серіями.

- Вони закріплюються виключно за електротранспортом – автомобілями, мопедами, мотоциклами, моторолерами, мотоколясками, квадроциклами, трициклами та іншим транспортом, які приводиться в рух електричним двигуном і не має двигуна внутрішнього згоряння.  Транспортні засоби гібридного типу двигуна в категорію електротранспорту не потрапляють, - уточнили в РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області.

Раніше власники екомобілів у сервісних центрах МВС отримували номерні знаки державної реєстрації із символами зеленого кольору на білому фоні за бажанням. Також при зміні транспортного засобу могли залишати на платному зберіганні свої звичайні номерні знаки у сервісному центрі МВС. Потім перезакріплювали на свій електромобіль чи електромотоцикл.
 
Наразі їх можна використовувати виключно так:
 
- звичайний номерний знак закріплюється за автомобілем із двигуном внутрішнього згоряння;
 
- «зелений» номерний знак – за електромобілем.
 
Зауважимо, звичайний номерний знак під час платного зберігання в сервісному центрі МВС неможливо закріпити за електрокарем. Проте надається право передати близьким родичам: дружині/чоловіку, дітям та батькам.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також