На Рівненщині відбувся третій фестиваль патріотичної пісні - біля руїн костелу

1869 1

Ми у соцмережах:

Церковний хор ПЦУ села Загорощі

Фестиваль патріотичної пісні «Слава Україні! Героям слава!» відбувся цієї неділі у Тайкурах Рівненського району. Цьогоріч фестиваль проходив уже втретє та зібрав велику кількість гостей і творчих колективів з усієї Рівненщини.

Відкрили захід урочистою ходою: молодь пронесла синьо-жовті та червоно-чорні стяги вулицями села.   

На великому відкритому полі біля руїн католицького  костелу Святого Лаврентія на гостей фестивалю чекали козацькі забави.

Тут катали на конях та поні, вчили стріляти із лука, частували кулешем, шашликом  і холодними напоями.   

Для дітей встановили надувні гірки та батути. Та все ж чи не найбільший захват у юних відпочивальників викликав майстер-клас з гасіння пожежі, проведений Рівненською пожежно-рятувальною частиною ДСНС. Рятувальники показали дітям як гасити полум’я брандспойтом, дозволили посидіти у пожежній машині та роздивитися власне оснащення.

«Ми проводили для дітей спортивні змагання «Firefighter champions». Також показували  нашу техніку, пожежні машини. Дітям дуже сподобалось, їм  цікаво – і це неймовірно приємно. Та і в нас самих враження від фестивалю лише позитивні»,- розповів рятувальник  Павло.

На повну насолодитись святом не змогли лише продавці святкових яток - ажіотаж був на всі товари.

«Ми приїхали сюди десь по обіді, фестиваль тоді вже розпочався. Людей, звісно, дуже багато було і покупців теж. Трохи стомилася, але тут дуже красиво. Гарні пісні, танці. Мені здається, що людям сподобалось, адже вони не розходяться, а насолоджуються концертом до кінця»,- розповідає продавчиня Лідія Майзук.

Фестиваль патріотичної пісні не обійшовся і без святкового концерту. На дійство завітали співочі та танцювальні колективи, які представили 35 номерів. Всього на святі було близько трьохсот учасників.

 

«Атмосфера фестивалю неймовірно крута! Нам дуже цікаво подивитися, як виступають інші колективи і порівняти їхні номери із нашими. Чесно кажучи, трохи хвилювалися перед нашим номером, хоча виступаємо вже не вперше», - поділилися враженнями учасники концерту Віра Поліщук та Вараздат Атанесян.

Співочий колектив «Коліжанки» села Грушвиці

Після святкового концерту було фаєр-шоу  та дискотека 80-90-х.

Організували фестиваль  Рівненське обласне відділення  національної  Всеукраїнської музичної спілки  спільно з Корнинською  сільською радою.

Надія КРИВКО.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також