На Рівненщині відбувся з'їзд українського духовенства – говорили про підтримку сім'ї та проти ЛГБТ

941 0

Ми у соцмережах:

Фото пресслежби Рівненської ОДА

На Рівненщину приїхали представники Всеукраїнської ради церков, аби поговорити про сімейні цінності та духовне виховання молоді.

На нараду приїхали отці, рабини, пастори, шейхи, а також міністри, народні депутати України та громадські діячі. Місцем проведення з'їзду обрали Острозьку академію.

Зокрема, представники духовенства говорили про рівність чоловіків і жінок, неприпустимість домашнього насильства, виховання молоді до стосунків, повагу до людської гідності, захист життя, повагу до батьківства, а також про права дитини. Так, керівник УГКЦ Святослав Шевчук розповів про своє бачення сім'ї в сучасному українському суспільстві:

- При обговоренні новітніх законопроєктів ми бачимо протиставлення європейських і традиційних сімейних цінностей. Але жодних суперечностей насправді не існує. Здорова сім'я як єдність чоловіка і жінки лежить в основі будь-якого суспільства. Хто руйнує сім'ю, той руйнує суспільство. Сім'я - це союз чоловіка і жінки. Інші стосунки між людьми не можуть прирівнюватись до цього союзу.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна наголосила, що уряд хоче підтримувати українські сім'ї, в першу чергу, матеріально:

- Люди зі сталими сімейними зв'язками є більш щасливими, економічно успішними. Є часи, коли держава повинна включати режим захисту громадян, але для цього потрібні інвестиції. Ми впроваджуємо механізм, де соціальні виплати є інвестицією в розвиток людей. Краще вкласти одну гривню у превенцію будь-якої проблеми, ніж потім сім гривень у її вирішення.

Окремі делегати висловилися проти хвилі ЛГБТ-пропаганди в країні. Зокрема, що пропаганда асоціює традиційну сім'ю з домашнім насиллям, у той час як церква підтримує цінності любові та взаємоповаги.

По закінченні представники Всеукраїнської ради церков поїхали до Рівненського обласного перинатального центру, щоб символічно висадити кущі калини.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також