На Рівненщині відкрилась виставка «Берестецька битва – 370»

706 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині відкрилась виставка «Берестецька битва – 370»

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї запрацювала виставка «Берестецька битва - 370», присвячена героїчній боротьбі українського народу під час української революції в середині XVII ст. Захід організований у рамках вшанування 370-ї річниці битви під Берестечком.

Експозиція представлена чорно-білими малюнками доктора історичних наук, професора Ігоря Свєшнікова, який з 1970 по 1993 роки керував археологічними експедиціями з дослідження місць, де проходила битва під Берестечком.

Також на виставці представлено зразки зброї українського війська (мушкети, шаблі, чекани, порохівниця, шомполи, бойова коса), вироби зі шкіри (сумки, гаманці, чоботи), побутові козацькі речі (казан, дерев’яна ложка і виделка) та татарські стріли з сучасною реконструкцією.

У залі експонуються документальні матеріали, що розповідають про створення архітектурного комплексу «Козацькі могили», наукові видання дослідників історії України XVII ст., тематичні буклети, запрошення, листівки та конверти, медалі, значки сучасного музею-заповідника «Поле Берестецької битви».

На виставці представлені мистецькі роботи сучасного художника Олександра Лаворика.

Під час відкриття заходу історик і реконструктор Святослав Сичевський презентував лекцію на тему «Відтворення образу козака Хмельниччини за допомогою археологічних знахідок на полі битви під Берестечком». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також