На Рівненщині відкрили 11 центр для дітей з особливими потребами

1693 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині відкрили 11 центр для дітей з особливими потребами

Перший інклюзивно-ресурсний центр відкрили у Костополі.

Перший інклюзивно-ресурсний центр сьогодні відкрили у Костополі. Голова обласної ради Олександр Данильчук взяв участь в урочистому відкритті такого необхідного закладу, адже за офіційною статистикою на Костопільщині зареєстровано 800 дітей з особливими потребами, яким від 2 до 18 років.

 

Досі, аби отримати консультацію фахівців, пройти курс лікування чи реабілітації, діти з батьками по кілька разів на місяць їздили до обласного центру. Тепер допомогу таких спеціалістів можна отримати ближче до дому.

В Костопільському ІРЦ працюють 2 логопеди, 2 психологи, вчитель-реабілітолог, сурдопедагог, олігофренопедагог, тифлопедагог.

- Тут є все необхідне, щоб особливі діти розвивалися різносторонньо, почувалися на рівні з іншими. А ще - такий центр неабияка допомога батькам, - зауважив голова обласної ради.

На відкриття ІРЦ Олександр Данильчук приїхав з подарунками: телевізор та ноутбук - це те, що необхідно для повноцінної роботи центру. Не з порожніми руками завітали й інші гості.

Прес-служба обласної ради повідомляє, що Костопільський ІРЦ - 11-й, який відкрили на Рівненщині. У найближчій перспективі з'являться ще 22 таких заклади. Зокрема, на Костопільщині очікують на відкриття ще одного ІРЦ.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також