У лабораторії, як повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, діє шість відділів. Підприємці подають туди зразки продукції у сейф-пакетах на фітосанітарне дослідження.

На експертизу доставляють жито, пшеницю, борошно, різні крупи, овочі та навіть живі квіти. Усе це перевіряють на наявність шкідників та збудників хвороб.
Діагностування тут проходить й деревина. Зокрема, в одній з лабораторій фахівці визначають рівень пошкодження сосни короїдами.

За результатами експертизи кожного зразка визначають фітосанітарний стан усієї партії вантажу. Висновок експертів є підставою для сертифікації продукції і змоги постачати його на місцеві ринки.
За словами голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, фітосанітарна лабораторія підсилить можливості Держпродспоживслужби Рівненщини, яка забезпечує біологічну безпеку області.






