На Рівненщині відзначатимуть 369-річчя Берестецької битви

1010 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині відзначатимуть 369-річчя Берестецької битви

Традиційно, Рівненщина вшановує героїв Берестецької битви. Цьогоріч виповнюється 369-та її річниця. На території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» відбудуться заходи із вшанування пам’яті козаків.

Через пандемію формат проведення заходів буде із суттєвими обмеженнями та із дотриманням усіх карантинних норм.

— Закликаємо жителів області не приїжджати до заповідника на річницю вшанування. Усі охочі можуть долучитися до онлайн перегляду богослужіння. Тому, щоб не наражати себе та своїх рідних на небезпеку, просимо усіх бажаючих вшанувати пам'ять полеглих героїв у віртуальному форматі, наголосив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг (на фото).

Отож завтра, 21 червня, телеканали UA:Рівне та Рівне1 з 9.00 розпочнуть пряме включення Митрополичного богослужіння та вселенської панахиди в Георгіївській церкві. Богослужіння очолить Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній,.

На територію проведення богослужіння можна буде потрапити тільки через центральний вхід, у засобах індивідуального захисту та пройшовши температурний скринінг.

На Берестечку вестимуть жорсткий контроль за дотриманням соціальної дистанції.

Музей і Михайлівська церква будуть зачинені.

Виїзна торгівля та інші заходи цьогоріч під суворою забороною.

Контроль за дотриманням усіх карантинних заходів здійснюватимуть робочі групи у складі представників поліції, Дежпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування. На території заповідника чергуватимуть медики екстреної медичної допомоги та ПМСД. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також