На Рівненщині вилучили понад пів тисячі «кубів» деревини

3750 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині вилучили понад пів тисячі «кубів» деревини

З початку року на Рівненщині зареєстровано 77 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок або незаконного перевезення, зберігання чи збуту лісу, під час досудового розслідування вилучено 509 метрів кубічних деревини та 494 колодки.

За процесуального керівництва органів прокуратури Рівненської області за цей період завершено досудове розслідування та скеровано до суду 14 обвинувальних актів відносно 19 осіб, в тому числі 1 обвинувальний акт щодо 4 осіб, які вчинили кримінальні правопорушення у складі організованої групи.

Під час досудового розслідування цих злочинів вилучено 237 метрів кубічних незаконно отриманої деревини, 2 трактори, 2 гужові підводи та 1 вантажний автомобіль-лісовоз з краном-маніпулятором.

- Зі скерованих з початку року до суду, вже розглянуто обвинувальні акти відносно 5 осіб. З них 4-м призначено покарання у вигляді штрафу на майже 77 тис. грн. та ще 1 особу засуджено до позбавлення волі, - повідомляє Рівненська обласна прокуратура. -  Загалом на розгляді в судах нині  перебуває 19 кримінальних проваджень про злочини у лісовій галузі.

Упродовж цього року органами прокуратури області завлено 7 позовних заяв про стягнення 450 тис. грн. збитків, завданих кримінальними правопорушеннями, 2 з них, на 24 тис. грн, вже задоволено. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також