На Рівненщині вимагають декомунізувати вулиці першої жінки-космонавтки, яка підтримує Путіна

1891 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині вимагають декомунізувати вулиці першої жінки-космонавтки, яка підтримує Путіна

Лідер фракції «Батьківщина» Микола Кучерук порушив це питання на сесії Рівненської облради.

 За його пропозиції, рада звернулася до сільських, селищних рад на Рівненщині, щоб ті замінили усі назви вулиць, які названі на честь Валентини Терешкової. Остання є першою жінкою-космонавтом у світі.

- Ця людина голосувала за початок війни в Україні. Ви повинні знати, що є багато сіл, де вулиці носять її ім’я. Усі мають виконати вимоги закону про засудження нацистського, комуністичного та тоталітарного режимів та заборону їх пропаганди в Україні, - говорить Микола Кучерук.

У Рівненській області їх аж 16 (разом з однойменними вулицями і провулками): у містах Березне, Радивилів, Сарни; у селах Рокитне (Рокитнівський район), Великі Межирічі (Корецький район), Вельбівно (Острозький район), Голишів (Рівненський район), Дивень (Корецький район), Немовичі (Сарненський район), Томашгород (Рокитнівський район), Чаква (Вараський район); у селищі Соснове (Березнівський район).

Як зазначає «Вікіпедія»,  84-річна Терешкова впродовж політичної кар'єри була палким прихильником Брєжнева, Хрущова та Путіна — останньому ініціювала поновлення термінів президентства до 2036 року. Підтримала війну проти України, голосувала за анексію Криму, підтримала війну в Сирії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також