На Рівненщині випробовують нову чеську зброю

1799 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині випробовують нову чеську зброю

Випробування САУ Dana-M2 чеського виробника Excalibur Army стратували на військовому полігоні в Рівненській області.

 Про це повідомляє Defense Express

Defense Express отримав унікальну можливість прослідкувати за ходом цих тестів та публікує фото з випробувань Dana-M2 в Україні.

Випробування, котрі зараз проводяться, дозволять Збройним Силам України оцінити реальні можливості 152-мм Dana-M2, включно із точністю та дальністю вогню, ефективністю системи управління, а також - ходові та експлуатаційні характеристики колісної САУ.

Колісна САУ Dana-M2 розглядається у якості заміни причіпних радянських гаубиць Д-20, які були розроблені ще у 1947 році.

Чеська САУ може використовувати ті ж самі 152-мм снаряди від Д-20, що знімає додаткове логістичне навантаження на ЗСУ. Особливо - поки вітчизняне виробництво натівських 155-мм снарядів за останні роки тільки наблизилось до початку випробувань, які мають провести влітку цього року.

А до строків реального потрапляння таких снарядів у війська необхідно приплюсувати кількарічні державні випробування, час на розгортання серійного виробництва та створення мінімально необхідних запасів на складах.

Тепер Збройні Сили України мають оцінити всі ці можливості Dana-M2 та зробити свій вибір. У випадку позитивного рішення - українське військо, відповідно до раніше оголошених домовленостей, може розраховувати на 26 одиниць чеських САУ за 40,3 млн доларів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також