На Рівненщині висадили груші з подвір`я Лесі Українки

813 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині висадили груші з подвір`я Лесі Українки

Рівненщина стала третьою областю в Україні, де посадили "Лесині груші". П'ять саджанців дерева, що росли у селі Колодяжне на Волині на території родинної садиби Лесі Українки, привіз у Рівне садівник Остап Михаць. Самій груші, яка росте біля хати Лесі Українки, вже понад 120 років.

"Там росте груша, яку колись посадила її сестра Ісидора. Вона вже величезна, крислата. Ця груша пам’ятає Лесю Українку, Леся Українка їла її плоди", – розповідає чоловік Суспільному.

Груша з віком стала трухлява, всередині з'явились дупла.

"Їх заліковують, старі гілки обрізають, але кожне дерево має свій вік. Тому ми вирішили провести таку акцію, щоб була пам'ять про дерево", – розповіла співорганізаторка Людмила Приймачук.

Дерева родом з Волині ростимуть в Рівному у парку Просвіти на Північному, біля приміщення обласного архіву та на території краєзнавчого музею.

"На останній локації неодноразово бував історик Михайло Драгоманов, дядько письменниці. У Рівному також бувала проїздом і сама Леся Українка", – каже директор музею Олександр Булига.

Окрім Рівного, саджанці ростимуть також на території Дубенського замку та поблизу музейного комплексу "Пересопниця". Садівник Остап Михаць планує поширити саджанці груші із Колодяжного по всій Україні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також