На Рівненщині виявили багато злочинів, пов’язаних з розкраданням «гуманітарки»

3646 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині виявили багато злочинів, пов’язаних з розкраданням «гуманітарки»

Цьогоріч правоохоронцями Рівненщини виявлено 61 правопорушення указаної категорії, вчинені як окремими людьми, так і групами осіб. З них 18 – пов’язанні з незаконним використанням гуманітарної допомоги та розтратою бюджетних коштів; 35 – за фактами заволодіння шляхом обману грошовими коштами громадян, які перераховувались як благодійні пожертви та 8 – щодо таємного викрадення скриньок з благодійною допомогою.

З урахуванням даних, отриманих в ході досудового розслідування, до суду направлено 8 обвинувальних актів, фігуранти яких вчинили 38 злочинів. Для відшкодування завданих збитків судом накладено арешт на майно обвинувачених загальною вартістю близько 1 млн грн.

Ще у 2 кримінальних провадженнях особам вже повідомлено про підозру. Серед них і 9 учасників злочинного угруповання, які займались збутом під час воєнного стану предметів гуманітарної допомоги, наданої країнами-донорами для стримування і відсічі збройної агресії Росії. 

Судами першої інстанції засуджено вже двох продавців гуманітарної допомоги. Крім того, одним з вироків конфісковано 6 автомобілів в дохід держави та, враховуючи правовий статус даного майна як гуманітарної допомоги, прийнято рішення про передачу цих автомобілів на потреби Збройних сил України, повідомляє Рівненська обласна прокуратура. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також