На Рівненщині вогонь знищив 2 гектари сухостою і все, що у ньому жило

1382 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині вогонь знищив 2 гектари сухостою і все, що у ньому жило

Пожежники вкотре звертаються до мешканців області з проханням не палити сухої трави. І нагадують про штрафи.

-На Рівненщині за добу рятувальники ліквідували 5 пожеж в екосистемах. В результаті цих пожеж вогонь знищив майже 2 га сухої трави та чагарнику, і все живе, що було на цих територіях. Пожежі сухостою були зафіксовані в Рівненському та Сарненському районах, а також на відкритій місцевості у місті Рівне, - розповіли у прес-службі обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.
 
Тож рятувальники вкотре просять громадян припинити випалювати сухостій. Внаслідок цих пожеж, вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, але рослини, комахи, звірі та птахи. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе.
 
-Дуже часто вогонь виходить з-під контролю. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряну погоду. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто. Не завдавайте непоправної шкоди ані собі, ані оточуючим! Пам’ятайте, спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності є ЗАБОРОНЕНЕ, а також карається законом у вигляді штрафу: для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн., для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн., - додають вогнеборці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також