Все більше жінок та чоловіків скаржаться на домашнє насильство

712 0

Ми у соцмережах:

Все більше жінок та чоловіків скаржаться на домашнє насильство

Торік близько 4 тисяч жителів Рівненщини звернулися до правоохоронців щодо фактів домашнього насильства. Це на 11% більше людей, ніж у 2019 році. З них - 3348 жінок, 515 чоловіків та 49 дітей.

Про це розповіли у Рівненській ОДА під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї.

За словами заступниці голови ОДА Людмили Шатковської, кількість звернень зростає і програми щодо запобігання насильству повинні впроваджуватися в кожній територіальній громаді.

В області вже створено відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, куди у 2020 році звернулося 25 осіб,з яких 15 – діти. Відділення надає можливість стаціонарного перебування. Також в області є 6 мобільних бригад, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим особам.

Члени координаційної ради обговорили питання організації та виконання програм для кривдників, постраждалих, а також щодо запобігання та протидії насильству на період до 2025 року.

З метою належного виконання програм головам ТГ наголошено на необхідності передбачити кошти в бюджетах територіальних громад для навчання та підготовки фахівців з їх впровадження.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також