На Рівненщині вшанували пам'ять борців з нацизмом

534 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині вшанували пам'ять борців з нацизмом

8 травня в Україні за європейською традицією відзначають День пам’яті та примирення.

Сьогодні на Рівненщині вшанували борців із нацизмом, жертв Другої світової війни 1939–1945 років та усіх, хто віддав життя за Україну.

- Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Тоді загинули понад вісім мільйонів осіб. Тому ми добре знаємо ціну тої війни. Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. І ми неодмінно переможемо. Бо захищаємо рідний дім і тих, кого любимо. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності, - сказав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Зокрема, в обласному центрі перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, керівництво облради, військові, правоохоронці, представники силових структур поклали вінки та квіти на кладовищі «Дубенське».

- У День пам’яті та примирення ми вклоняємося перед усіма, хто загинув у роки Другої світової війни та захищав від нацизму рідну українську землю! Ми у вічному боргу перед вами. Нехай цей день стане нагадуванням про страшну ціну миру, свободи та перемоги, за які ми сьогодні знову боремось та які захищаємо. Пам‘ятаємо й цінуємо подвиг героїв минулого та дякуємо воїнам, які зараз відвойовують незалежність та волю України, свободу кожного з нас, - зазначив Сергій Подолін. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також