На Рівненщині захворюваність на кір серед дітей залишається високою

980 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині захворюваність на кір серед дітей залишається високою

За тиждень на Рівненщині захворіло 115 осіб, з них 96 дітей. Госпіталізували 66 хворих, з них 26 – діти. Впродовж тижня найбільше хворих зареєстрували у Березнівському (43 хворих) і Рівненському (20 хворих) районах та у Рівному (23 хворих). За тиждень на Рівненщині проведи 735 щеплень проти кору, з них 84 за епідпоказами.

З початку року в області зареєстровали 90 спалахів кору в школах та дитсадках, де захворіло 695 людей. Останні спалахи зареєстрували у ЗОШ № 27 Рівного, де захворіло сім учнів, з них шестеро не мають щеплень проти кору, ДНЗ №1 смт Клевань – п’ятеро хворих, з них жодна дитина не щеплена. Також зареєстрований спалах кору у багатодітній сім’ї зі Здолбунова, де захворіло восьмеро дітей, які не були щеплені проти кору.

Для того, щоб запобігти захворюванню, працівники обласного лабораторного центру рекомендують всім хто не отримав щеплень проти кору зробити їх. А керівникам дитячих навчальних закладів дотримуватись вимог законодавства та не допускати до відвідування закладів дітей, які без поважних причин не отримали щеплення проти кору. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також