На Рівненщині захворюваність на туберкульоз знижується, а на гепатити – зростає

152 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині захворюваність на туберкульоз знижується, а на гепатити – зростає

На Рівненщині – позитивна динаміка щодо захворюваності на туберкульоз.

За перше півріччя зафіксовано 218 випадків, тоді як за увесь минулий рік 585. Суттєво зменшилася і кількість туберкульозу в дітей – лише два випадки цьогоріч.

Водночас, негативна тенденція відмічається щодо захворюваності на гепатити – збільшується число пацієнтів як на Рівненщині, так і в Україні загалом.

Про це йшлося під час координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу під головуванням першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

Під час наради були представлені результати охоплення скринігом на туберкульоз груп ризику, акцентовано на ранньому виявленні та подальшому лікуванні. Також йшлося про заходи, направлені на протидію ВІЛ-інфекції/СНІДУ, вірусних гепатитів В і С.

- У зв'язку із міграційними процесами важливо максимально охоплювати скринінгом внутрішньо переміщених осіб. Для цього в області працюють мобільні флюорографи. Вагома роль у цій ланці належить лікарям первинної ланки у громадах, куди прибувають люди. Також необхідно звертати увагу на відстеження осіб, які контактують із хворими, - наголосив Сергій Подолін.

Окремо йшлося про виявлення хворих в системі пенітенціарної служби Рівненщини. На сьогодні 100% ув’язнених і засуджених тестують як до прибуття в установу, так і перед вибуттям.

За підсумками засідання, учасникам наради доручено посилити координацію та збільшити відсоток скринінгів, адже це напряму впливає на епідситуацію не лише в області, а й в усій країні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також