На Рівненщині запрацював центр каністерапії

644 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині запрацював центр каністерапії

Рівненщина стала другою після Київської області, де запрацював центр каністерапії. Проєкт фінансується у межах міжнародного благодійного фонду Royal Canin Foundation.

- Відкриття центру каністерапії – ще один крок до формування на Рівненщині реабілітаційного хабу держави. Спільно з Рівненською ОДА на базі центру організовані безоплатні заняття для ветеранів, їхніх родин, а також інших людей, які постраждали від війни, - розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль, який відвідав реабілітаційний хаб разом зі своєю заступницею Людмилою Шатковською.

Із відвідувачами працюватимуть психолог, кінолог, реабілітолог та дефектолог, а також три доброзичливі собаки.

Тим часом це вже другий такий Центр в Україні, перший з'явився у Києві. Упродовж наступних двох років команда проєкту планує відкрити ще кілька Центрів каністерапії у різних регіонах країни. Усі спеціалісти мають більш як п’ятирічний досвід роботи, володіють необхідними навичками та знаннями у цій сфері.

Нагадаємо, каністерапія — це вид терапії із залученням спеціально навчених собак. Це допомагає боротися із тривогою,  нічними кошмарами, соціальною ізоляцією, гнівом та симптомами посттравматичного стресового розладу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також