На Рівненщині запрацюють кафе і ресторани

3546 0

Ми у соцмережах:

мітинг рестораторів, фото ТРК Ритм

Дозволити обслуговувати відвідувачів всередині просили ресторатори у Рівному.

Підприємці спочатку мітингували під міськвиконкомом, а потім ходили до ОДА, де їх прийняв керівник Рівненщини Віталій Коваль.

Як розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, завтра обласна комісія з ТЕБ та НС буде рекомендувати дозволити роботу закладів, але з дотриманням карантинних вимог:

- Робота середнього і малого бізнесу – це один із важливих напрямків наповнення бюджету. Представників мітингувальників було запрошено до ОДА, ми вислухали їхні пропозиції. Уже готується рішення, яке буде винесено на обласне засідання комісії з ТЕБ та НС. Воно буде містити рекомендації як в населених пунктах області реалізувати таке рішення. Коли з цим рішенням ознайомляться представники ресторанної сфери, то комісія ухвалить позитивні рішення. Заклади працюватимуть лише при умові збереження чітких карантинних вимог. Адже пандемія триває.

За словами головного санітарного лікаря Рівненщини Романа Сафонова, умови роботи кафе і ресторанів будуть жорсткими:

- Є чинна постанова головного санітарного лікаря України, в якій виписані усі вимоги для періоду адаптивного карантину. Однак наша область знаходиться у більш складних умовах, ніж інші. Тому деякі правила будуть більш жорсткими.

фото: ТРК

Нагадаємо, що до цього обслуговувати клієнтів було можна лише на літніх майданчиках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також