На Рівненщині запровадили амністію для легковиків та мопедів

5234 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині запровадили амністію для легковиків та мопедів

Сьогодні нашим Збройним Силам легкові автомобілі та мопеди не потрібні. А саме такими авто наразі забиті штрафмайданчики на Рівненщині - біля 600 одиниць.

Сьогодні провели Раду оборони Рівненської області. Розглянули потреби ЗСУ щодо комплектації транспортними засобами.

Досі усі транспортні засоби вилучалися у п’яних водіїв на штрафмайданчики. Після чого ОВА регулярно інформувала військових про нові надходження. І ті вилучали потрібні їм транспортні засоби. Сьогодні нашим Збройним силам легкові автомобілі та мопеди не потрібні. А саме такими авто наразі забиті штрафмайданчики - біля 600 одиниць.

Зважаючи на це, Рада оборони області прийняла рішення на період воєнного стану надати дозвіл Нацполіції та патрульці вилучати за 130 статтею КУпАП лише автомобілі:

- пасажирські до 9 осіб (буси), мікроавтобуси та малотоннажні фургони;

- позашляховики підвищеної прохідності на рамній конструкції та кросовери;

- сідлові тягачі, причіпи та напівпричіпи, а також мотоцикли та квадроцикли.

Відповідальність для всіх водіїв лишається незмінною: за перше порушення – штраф 17 тис грн і вилучення водійських прав на 1 рік.

- Усі раніше вилучені легкові автомобілі, які не були передані ЗСУ і знаходяться на штрафмайданчиках області, будуть повернуті власникам, - повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Попри це, наголошую на важливості дотримання дисципліни та правил дорожнього руху усіма водіями! Сьогоднішнє рішення не означає, що можна починати вживати оковиту за кермом легкового авто. Водіїв таких транспортних засобів продовжуватимуть ретельно перевіряти. У воєнний час закликаю всіх дотримуватись букви закону і здорового глузду. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також