На Рівненщині засіяли третину полів

797 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині засіяли третину полів

На Рівненщині в розпалі весняна посівна. Сільгоспвиробники вже завершили сіяти горох, на фініші – ярі зернові, зернобобові та овес. Активно сіють і технічні культури.

Дві третини запланованих угідь – уже під цукровим буряком, соняшник посіяно на 40% площ, ріпак – на 33%. Розпочали сіяти сою.

Триває посівна і в приватних господарствах: селяни садять картоплю та сіють овочі.

- Темпи – задовільні. Загалом в області вже засіяли третину прогнозованих площ, а запланували 420 тисяч гектарів. Нагадую, що цьогоріч працюємо не лише на себе – врожай з наших полів частково має компенсувати втрати, пов’язані зі зменшенням посівних площ на півдні та сході країни, – розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Нагадаємо, під час воєнного стану сільгоспвиробники мають суттєву підтримку від уряду. Їм не потрібно проходити додаткові процедури зі сертифікації насіння, спрощена реєстрація сільгоспмашин. Також мають пільгове кредитування та платитимуть менший податок – 2% від обігу. Крім того, скасований акциз на пальне та дозволено використання бензину й дизельного пального екологічних класів, повідомляє Рівненська ОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також