На Рівненщині засудили білоруса, який виправдовував обстріли телевежі в Антополі

1886 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині засудили білоруса, який виправдовував обстріли телевежі в Антополі

Анатолій Диковицький також заперечував причетність російських військових до обстрілів українських міст.

Райсуд на Рівненщині призначив два роки умовно 59-річному чоловікові, який виправдовував обстріл телевежі біля Рівного. Тоді внаслідок російських ракетних ударів загинула 21 людина. Обвинувачений Анатолій Диковицький уклав угоду про винуватість, у якій розкаявся у вчиненому, повідомляє Zaxid.net.

Слідству відомо про один епізод, коли 59-річний Анатолій Диковицький заперечував російську збройну агресію проти України. Зокрема, 15 березня у розмові з не встановленою слідством особою він заперечував причетність російських військових до обстрілів українських міст.

- У категоричній формі заперечував причетність військовослужбовців Російської Федерації до обстрілів Харкова, Києва, Маріуполя та інших українських міст, виправдовував знищення військами Російської Федерації телевежі у Рівному та об'єктів цивільної інфраструктури, тим самим заперечував та виправдовував збройну агресію Росіїпроти України, розпочату у 2014 році, – йдеться у вироку Зарічненського райсуду.

Про обвинуваченого відомо, що він громадянин Білорусі, проте проживає в Зарічненському районі. Має вищу військову освіту, наразі він пенсіонер.

Чоловік уклав з прокурором угоду про винуватість, у якій визнав свою провину та начебто розкаявся. Суддя Руслана Снітчук її затвердила. Відтак чоловіка визнали винним у порушенні ч.1 ст. 436-2 ККУ (виправдовування збройної агресії Росії проти України) та призначили йому два роки умовно.

Читайте також: Зросла кількість загиблих від ракетного удару по телевежі Рівненщини


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також