«Смотрящий» у колонії на Рівненщині організував наркобізнес

3204 0

Ми у соцмережах:

«Смотрящий» у колонії на Рівненщині організував наркобізнес

В одній і виправних установ Рівненщини було виявлено і припинено діяльність міжрегіональної злочинної організації, учасники якої налагодили наркобізнес за ґратами.

 Рівненська обласна прокуратура повідомляє, що організував усе 37-річний уродженець Донеччини, який за останні 20 років має 4 судимості, у тому числі за вчинення тяжких та особливо тяжких умисних злочинів. Чоловік отримав статус так званого «смотрящого» і у квітні минулого року створив злочинну організацію.

До неї залучив ще двох «смотрящих», а ті завербували ще двох засуджених, які займались розповсюдженням заборонених речовин на території закладу, та трьох своїх знайомих за межами установи, які відповідали за постачання наркотиків та «психотропів».

Заборонені речовини потрапляли в колонію з Волині та Донеччини через поштовий сервіс або шляхом безпосереднього перекидання їх через технічні споруди охорони і безпеки закладу. Прибуток від наркобізнесу спрямовували на поповнення так званого «общака».

Під час обшуків у камерах одних фігурантів, та за місцями проживання інших, правоохоронці виявили та вилучили знаряддя та предмети злочину – наркотичні засоби, чорнові записи, які підтверджують вчинення кримінальних правопорушень, а також мобільні телефони та банківські картки, які використовували в своїй діяльності члени організації.

Учасникам повідомлено про підозру, вирішується питання обрання їм запобіжних заходів.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також