На Рівненщині затримано одного з керівників місцевої поліції під час отримання 39000 грн неправомірної вигоди

6638 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині затримано одного з керівників місцевої поліції під час отримання 39000 грн неправомірної вигоди

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, задокументували факт вимагання й отримання неправомірної вигоди Святославом Тимофієвим, заступником начальника Варашського відділу поліції. Тепер у прокуратурі та у поліції проводять обшуки.

Державне бюро розслідувань повідомляє, що за попередньою інформацією правоохоронець вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 39 тисяч гривень за непритягнення громадянина до відповідальності за порушення під час будівництва торгових павільйонів; непритягнення до відповідальності того ж громадянина, котрий має статус депутата місцевої ради, за невідображення права власності на павільйони у Декларації про майновий стан. Правоохоронця затримали під час отримання неправомірної вигоди; неправомірна вигода виявлена та вилучена в повному обсязі.

Планується: повідомлення затриманому про підозру; обрання відносно правоохоронця запобіжного заходу; невідкладні обшуки у адміністративних приміщеннях місцевого відділу поліції та прокуратури, оскільки перевіряється факт причетності прокурора.

Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво здійснює генеральна прокуратура України, оперативний супровід — управління Служби безпеки України в Рівненській області.

У випадку доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Забрати ці кошти від депутата Варашської міськради Євгенія Павлишина, нібито, попросив капітана поліції Святослава Тимофієва прокурор Юрій Мізюк з Варашського відділу Сарненської прокуратури. Сам не міг за ними приїхати, бо був на дні народження. Тепер у прокуратурі та у поліції проводять обшуки.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також