На Рівненщині завод перевищив у 1,7 рази нормативи викидів забруднюючих речовин у повітря

2019 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині завод перевищив у 1,7 рази нормативи викидів  забруднюючих речовин у повітря

За результатами чергових звернень жителів села Нова Любомирка Рівненської області Державна екологічна інспекція Поліського округу провела у вересні позапланову перевірку діяльності ТОВ «Любомирське вапняно-силікатне підприємство». Перевірка стосувалася дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря.

Лабораторні дослідження виявили перевищення встановлених нормативів по пилу в 1,7 рази; також перевірка показала, що підприємством не виконано приписів попередньої перевірки, що була проведена у грудні 2019 року, щодо проведення замірів на відповідність фактичних параметрів роботи установок очистки газу проектним показникам, забезпечення контролю за досягненням встановлених нормативів викидів забруднюючих речовин.

За дані правопорушення до адміністративної відповідальності притягнено головного інженера та директора підприємства.
Директору підприємства видано припис на усунення виявлених порушень.

Підприємству будуть нараховані збитки за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

«Вирішення екологічних питань, зокрема щодо покращання стану атмосферного повітря, жителі села Нова Любомирка тримають на постійному контролі, - інформує голова громадської організації «Нова Любомирка» Валентин Гаврилюк. Власними силами та за сприяння окремих підприємств, розташованих в населеному пункті, громадська організація встановила на території села стаціонарні станції моніторингу атмосферного повітря, які дають можливість перевірити стан повітря на вміст шкідливих речовин. Ми і надалі ініціюватимемо перед владою, державними органами контролю перевірки тих промислових підприємств (а всього їх на території населеного пункту – 12), які працюють поза межами правового поля та здійснюють неконтрольовані викиди забруднюючих речовин у атмосферу».

Згідно із Законом України «Про інформацію» до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені відомості про стан довкілля, інші надзвичайні ситуації, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці людей, а також про стан правопорядку та факти порушення прав і свобод людини.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також