На Рівненщині збудували «штурмове містечко»

832 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині збудували «штурмове містечко»

У батальйоні охорони та обслуговування ОК «Захід» — день тактичної підготовки. Місцем навчання стала ділянка полігона «штурмове містечко». Саме тут за стандартами армій-країн НАТО побудовано kill house — населений пункт з одноповерховими та двоповерховими будівлями, магазином, мостом, стадіоном і навіть дитячим майданчиком.

Перший підрозділ укомплектований строковиками, які нещодавно поповнили військо. Склад інших підрозділів — досвідчені контрактники, за плечима яких — чималий досвід бойових дій на Сході України.
Тема занять — дії солдата в бою, правильне зайняття вогневих позицій, спочатку одиничних, потім у складі відділення-взводу. Серед головних акцентів — зміна позиції під час вогневого контакту з противником, перенесення вогню праворуч, ліворуч, у фронт і тил. Окрема тема навчань — заволодіння будівлею. Штурм об’єкта відпрацьовують за елементами: підхід, відчинення дверей, кидання гранати, заходження в кімнати, прикриття кутів, займання позицій. На фінальному етапі працюють дві групи, одна штурмує, інша прикриває й навпаки.
За інформацією кореспондента «АрміяInform» Віктора Шубца, воїни на полігоні навчаються ефективно відбивати напад умовного противника, який діє із засідки.

Адже під час навчання все здається простим, але це на перший погляд.  У реальній ситуації проблемні питання можуть виникати вже під час наближення до об’єкта. Треба пам’ятати про розтяжки, знати, як надати допомогу пораненим, як їх евакуювати, як доставити боєприпаси. Важливо відпрацювати всі дії до автоматизму, тоді в бойовій обстановці несподіванок не буде. 

Світлина від Прес-служба Оперативного Командування Захід.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також