На Рівненщині – «жовта» зона

1166 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині – «жовта» зона

На засіданні обласної комісії ТЕБ та НС повідомили, що Рівненська область залишається в «жовтій» карантинній зоні.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що коефіцієнт летальності на Рівненщині становить 1,3%, при 1,9% по Україні. Це один з найнижчих показників.

«Ми вже 12 місяців боремося із пандемією. Щодня на оперативних нарадах в управлінні охорони здоров’я ОДА моделюють маршрут пацієнта, щоб запобігти перевантаженню закладів. Задача обласної влади – комплексно підходити до надання медичної допомоги. Рівненщина на сьогодні одна з 4 областей, які залишилися у «жовтій» карантинній зоні», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Наразі допомогу при коронавірусі надають у 15-ти лікарнях Рівненщини, де підготовлено 1 676 ліжок. На сьогодні завантаженість закладів складає 39,56%.

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов повідомив, що Рівненщина має показник 86,3% від епідпорогу. Втім, у березні спостерігається поступове збільшення динаміки захворюваності на коронавірус.

«Кількість нових хворих почала переважати кількість одужавших. Це може свідчити про наступну хвилю захворювання на теренах області. Найбільше нових випадків у Рівненському та Дубенському районах. Наразі Рівненщина перебуває у «жовтій» зоні, регіон ще не перевищив показників для жорстких карантинних норм», - розповів Роман Сафонов.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також