На Рівненщині змагалися вершники з шести областей (ФОТО)

870 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині змагалися вершники з шести областей (ФОТО)

Близько 55 вершників та їх спортивних партнерів змагались за нагороди і звання переможця. Загалом глядачі мали насолоду побачити майже 120 стартів протягом турніру.

Попри негоду напередодні Чемпіонату приїхали та виступали вершники і їх коні з 6 областей України, а саме: Рівненської, Волинської, Львівської, Хмельницької, Житомирської, Київської. Це були перші офіційні масштабні змагання з подолання перешкод на території нашої області під егідою новоствореної Федерації.

Висота бар’єрів - від 60 см до 130 см. Маршрути на полі організовував курс-дизайнер Національної категорії зі Львова Сергій Жогов. Заключний маршрут першого дня - Кубок Президента ФКСРО (висота бар’єрів 120 см).

А гран-прі турніру розіграли на маршруті Кубку голови Рівненської ОДА Віталія Коваля (130 см). Зрештою абсолютним переможцем і володарем обох головних нагород став майстер спорту України Боярко Костянтин та його напарник Шер БВР, м.Київ. очільник області приїхав на завершення на чемпіонату та особисто вручав нагороди:

- Ваш приїзд до нас це початок хорошої традиції. Ми всі розуміємо, що кінний спорт це здоров’я, а ще комплексне виховання наступного покоління, екологічне ставлення до навколишнього середовища і це культура, яку ви несете в маси. Наша задача - популяризувати спорт і здоровий спосіб життя по всій області. Федерація кінного спорту взяла дуже стрімкий і правильний старт, тому що тут на хорошому рівні представлені 6 областей. Це ще одна точка росту в нашій області, - каже Віталій Коваль.

Рівненську команду представляли вихованці КСК “Патріот” - Денис Косик, Тарас Поліщук, Дарія Вакулінська, Олександра Левшук, Аліса Шумаєва, Іванна Царук. Серед них призерами стали:

Поліщук Тарас та Тайфун - перше місце у відкритому класі (коні від 4 років), 100 см.

Царук Іванна та Адлер - третє місце у відкритому класі (коні від 4 років), 100 см.

Косик Денис та Джамбо - друге місце у відкритому класі (коні 5-6 років), 110 (120) см.

Вакулінська Дарія та Дамаск - третє місце серед юнаків (коні 5-6 років), 110 (120) см.

Косик Денис та кінь Люк - перше місце, а Денис на Ламбаді - третє місце на маршруті YH-5 110 (120) см.

Левшук Олександра та Граф Ефе - друге місце серед юнаків, 110 см.

Вакулінська Дарія та Дамаск - третє місце серед юнаків, 110 см.

Фото - прес-служба Федерації кінного спорту.


Довідково:

27 лютого 2020 - офіційний день народження Федерації кінного спорту Рівненської області. Президент ФКСРО - Денис Миколайович Косик. На сьогоднішній день це 15-20 дорослих спортсменів, які регулярно займаються в КСК “Патріот” та захищають честь області на різного роду змаганнях. Головний тренер - Денис Косик. А також понад 30 учнів Школи верхової їзди для малюків “Baby Rider”, тренер і директор - Ірина Косик.

За підсумками спортивного сезону у 2020-му році наші вершники взяли 40-45 медалей різного гатунку та посіли 2-ге місце в командних змаганнях PEL (Professional Equestrian League).

Із трьох видів кінного спорту на базі КСК “Патріот” найбільш активно практикується конкур (змагання з подолання перешкод верхи), також є виступи з триборства (виїздка, крос по пересіченій місцевості та конкур). Власне, триборство для Рівненщини є перспективним, адже ми для цього маємо всі передумови розвитку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також