На Рівненщині знайшли гарну, але небезпечну для дітей іграшку

2666 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині знайшли гарну,  але небезпечну для дітей іграшку

Працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів провели планову перевірку характеристик продукції та відібрали зразок дитячої іграшки для проведення експертизи.

Під час перевірки встановлений факт розповсюдження іграшкових машин  р/к ТМ «TSTOYS», SPORT RAGER, артикул TS6688-76, дата виготовлення -  червень 2018 року, виробник: SHANTOU SINXING PLASTICS CO., LTD, Industrial District, Pengtard, Waisha, Shantou, Guangdong, CHINA.

За результатом проведеного випробування у ДП «Укрметртестстандарт» ця іграшка не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою КМУ №151 від 28.02.2018 та інших нормативних документів.

За показником маркування -  на іграшці не зазначено зареєстрованої торговельної марки, контактної поштової адреси імпортера,  інтенсивність запаху  не відповідає вимогам «Державних санітарних правил і норм безпеки іграшок та ігор для здоров’я дітей». А масова частка свинцю в дитячій машинці -  87700 мг/кг при нормі не більше 1000 мг/кг. Іграшку буде заборонено до продажу. 

Інформація про іграшку, яка не відповідає встановленим вимогам,  внесена Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області до системи оперативного сповіщення – національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Держпродспоживслужби України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також