На Рівненщині знесли пам’ятник червоному командиру

1950 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині знесли пам’ятник червоному командиру

У селі Мирогоща на Дубенщині демонтували пам’ятник Семену Патолічеву.

 Про це повідомляє спільнота «Декомунізація. Україна».

Пам’ятник було прибрано відповідно до закону про декомунізацію.

 

Довідка:

Семен Патолічев пройшов Першу світову війну та громадянську війну.

У липні 1918 року Патоличев - командир роти, яка брала участь у придушенні лівоесерівського заколоту в Ярославлі. За рекомендацією Фрунзе був направлений командиром ескадрону на Східний фронт, куди поїхав з 13-річним сином Михайлом. У Червоній Армії спочатку займався формуванням і навчанням кінних частин. В якості інструктора полку в складі Особливою ударної групи Чапаєва брав участь у звільненні Казані, Симбірська, Самари і Уфи. У серпні 1919 року командував 13-м полком 3-й Туркестанської кавалерійської бригади. Полк відзначився при взятті Актюбинска потім увійшов до складу 1-ї Кінної армії.

З осені 1919 командир 2-ї кавалерійської бригади 11-ї кавалерійської дивізії 1-ї Кінної Армії. Воював проти А. В. Колчака, А. Г. Шкуро, К. К. Мамонтова.

Ніс на Україну радянську владу. На початку 1920 року, зробивши 1200-кілометровий марш, 1-ша Кінна армія вступає в бойові дії з поляками, щоб захопити Київ і правобережну Україну.

Семен Патолічев загинув 19 липня 1920 року в бою під Дубно, в боях біля переправи через річки Іква. Похований недалеко від Дубно, в селі Мирогоща Друга.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також