На Рівненщині з’являться три пам’ятки природи, щоб зберегти липи, верби та яри

675 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині з’являться три пам’ятки природи, щоб зберегти липи, верби та яри

Про це сьогодні йшлось на засіданні постійної комісії з питань екології та земельних відносин під головуванням Юрія Кузнюка.

Відповідне звернення надійшло від департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА.

Як пояснив директор департаменту Володимир Захарчук, пам’ятки з’являться у Боремельській громаді Дубенського району. А саме: ботанічна пам’ятка природи місцевого значення "Шибинська липа" - на узбережжі Хрінницького водосховища (с.Набережне) та "Столітня верба" - на околиці с.Шибин; геологічна пам’ятка природи місцевого значення "Боремельські яри" – на Абразійному узбережжі Хрінницького водосховища в районі сіл Боремель і Набережне.

Це необхідно для того, щоб зберегти природний стан вікових дерев липи серцелистої та верби білої, а також природного стану тераси річки Стир.

Проєкт цього рішення є у переліку сесійних питань на 16 лютого, повідомляє Рівненська обласна рада.

- Зараз так званий відсоток заповіданості на Рівненщині становить 11,4%. Для порівняння, загалом в державі це 6,6%, а в країнах Європейського Союзу в середньому 21%. Україна як майбутній член ЄС також прагне, аби охоронюваних місць нашої природи було більше, - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також