На Рівненщині зріс попит на міжнародне посвідчення водія

1731 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині зріс попит на міжнародне посвідчення водія

Від початку року сервісними центрами МВС області видано 86 міжнародних посвідчень водія, що вдвічі більше ніж за аналогічний період минулоріч. Найбільше за цією послугою зверталися водії влітку.

Є країни, відповідно до Віденської Конвенції про дорожній рух 1968 року, у яких визнається українське національне посвідчення водія. Наприклад, це Австрія, Греція, Грузія, Данія, Індонезія, Ізраїль, Зімбабве, Монако, Мексика, Польща, Сербія,Туреччина, Чилі, Швейцарія.

- Але для виїзду за кордон національне посвідчення водія повинно містити певну обов’язкову інформацію - дату закінчення дії посвідчення. Тому, якщо посвідчення водія не містить цього критерію, то воно не чинне в інших країнах. А тому, у тих громадян, які мають ще ламіноване посвідчення водія, рекомендуємо його обміняти, - радить Ярослава Княжицька з Рівненського Сервісного Центру МВС в Рівненській області.

Окрім того, відповідно до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року, є країн, на території яких можна керувати транспортним засобом лише за наявності міжнародного посвідчення водія. Це, наприклад, Японія, Сінгапур, Мальта, Малайзія, Кіпр, Єгипет, Ірландія, Ісландія, Австралія.

З переліком країн, які визнають національне посвідчення водія, а які лише міжнародне, можна ознайомитися за цим посиланням. 

Міжнародне посвідчення водія видається на підставі національного посвідчення водія. Термін дії міжнародного посвідчення водія - 3 роки, але не більше строку дії національного посвідчення водія. Видача або ж обмін міжнародного посвідчення водія здійснюється без складання іспитів. Зауважимо, що міжнародне посвідчення водія без наявності національного не є дійсним.

Для отримання (обміну) міжнародного посвідчення водія необхідно звернутись до зручного за місцем розташування територіального сервісного центру МВС з наступними документами:

оригіналом посвідчення водія;

паспортом громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи);

паспортом громадянина України для виїзду за кордон;

фотокарткою розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

Надання послуги - до 5 робочих днів з дня подання необхідних документів.

Проте, у послузі працівники сервісних центрів МВС можуть і відмовити, якщо є для цього наступні підстави:

позбавлення права керування транспортним засобом;

особа перебуває в розшуку;

посвідчення водія знаходиться в розшуку;

встановлення факту підробки національного посвідчення водія;

закінчення строку дії національного посвідчення водія на дату отримання міжнародного посвідчення водія;

невідповідність персональних даних заявника.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також