На Рівненщину евакуювали підопічних інтернатів з Донеччини та Київщини

3327 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщину евакуювали підопічних інтернатів з Донеччини та Київщини

Сьогодні на Рівненщину переїхав психоневрологічний інтернат з Донецької області. Це близько 150 осіб з інвалідністю, тяжкими психічними розладами та ДЦП. Деякі з них не можуть самостійно пересуватися. Евакуйованих доставили на Дубенщину. Супроводжували їх медики та волонтери.

Рятувальники допомогли людям зійти з потяга та перенести речі. Усіх, хто не міг самостійно пересуватися, бійці ДСНС на ношах переносили до карет швидкої медичної допомоги. Усіх пацієнтів буде розподілено у закладах відповідного типу Рівненщини. 

За словами начальника Рівненської обласної військової адміністрації Віталія Коваля, на сьогодні до закладів соціального захисту та охорони здоров’я області  поселено понад 400 осіб із психоневрологічними захворюваннями, а також людей похилого віку. Це, переважно, підопічні інтернатів Донеччини та Київщини.

- Дякую всім, хто допомагає в цьому процесі: районним військовим адміністраціям, сервісній службі, рятувальникам та всім причетним. Наш святий обов’язок – подбати про тих людей, які в силу обставин не можуть попіклуватися про себе самостійно. Україна – єдина, - зазначив Віталій Коваль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також