На Рівненщину надійшли вакцини від п’яти недуг

1205 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Минулого тижня Рівненщина отримала 10 тисяч 700 доз комплексної вакцини «Пентаксим» проти дифтерії, правця та ще трьох недуг. Вакцина проти такого переліку хвороб в область надійшла вперше. Вона призначена для немовлят з двох місяців.

Як повідомила UA:Рівне головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя, вакцина індійського виробництва, придбана за кошти державного бюджету. Тому для жителів області вона є безкоштовною. Вакцину вже розподілили між центрами первинної медичної допомоги в районах.

Вона проти дифтерії, правця, кашлюка, хіб-інфекції та гепатиту В. Ми отримали 10 тисяч 700 доз вакцини. Якщо це для новонароджених, то рахуйте: в рік у нас народжується 16 500 дітей, то от порахуйте, на скількох це. Пента-вакцина у нас була, але інший склад. Тут проти дифтерії, правця, кашлюка, хіб-інфекції та гепатиту В. Такої в нас не було. В нас була дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, а це зовсім інший склад. Можливо, ця буде навіть ліпша, – розповіла Людмила Яценя.

Щодо вакцини від грипу, то, як повідомила Людмила Яценя, на Рівненщині її ще немає, проте в Україну вона вже надійшла. Наразі медпрепарат на дослідженні. Зі слів Людмили Яцені, це вакцини французького та корейського виробництв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також