На рівненських дорогах їздять Бандера, Перлинка, Ахаха, Цеце, Тудикуди та Бабайка

2186 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

На Рівненщині 364 автовласники виявили бажання прикрасити свої транспортні засоби незвичними номерними знаками у минулому році.

Зазначимо, що у 2022 до сервісних центрів МВС в Рівненській області звернулося лише 79 автолюбителів, аби додатково на авто закріпити ще й індивідуальний номерний знак. А нині  на дорогах Рівненщини можна побачити транспортні засоби, на яких красуються номерні знаки БАНДЕРА, БЕНВЕ, ПЕРЛИНКА, АХАХА, ГОЛЬФІК, ЦЕЦЕ,ТУДИКУДИ, БАБАЙКА, ЖИГУЛІСТ, PIVAS, WENERA, KOALA.

Індивідуальний номерний знак — це додаток до державного номерного знака транспортного засобу, який виготовляється за індивідуальним замовленням власника. Напис на індивідуальних номерних знаках для автомобілів може містити від трьох до восьми символів — від трьох до восьми літер чи від трьох до семи літер і цифр. А от напис на індивідуальних номерних знаках для мотоциклів може містити від трьох до шести символів — від двох до п’яти літер і цифр. Літер у написі на індивідуальному номерному знакові має бути не менше ніж дві.

Тривалість виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків — до 40 днів. Індивідуальні номерні знаки (ІНЗ) дійсні тільки на території України.

Такий номер можна замовити лише як доповнення до державного номерного знаку, але не замість нього.

Індивідуальні номерні знаки можна замовити офлайн в будь-якому зручному для громадян сервісному центрі МВС або онлайн через Електронний кабінет водія. На ІНЗ можна розміщувати літери (української чи латинської абетки); літери та цифри; літери, цифри та графічний елемент.

Після отримання комплекту індивідуальних номерних знаків обов’язково проводиться перереєстрація транспортного засобу. Самовільне закріплення номерного знаку не допускається, він має бути внесений у особливі відмітки до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Також можна й перезакріпити індивідуальний номерний знак. Це означає передачу такого номерного знаку іншій особі або закріплення за іншим авто власника. У такому випадку варто звернутися у будь-який зручний сервісний центр МВС для отримання цієї послуги.

Деталі про виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків транспортних засобів, які виготовляються на замовлення власників транспортних засобів, з видачею номерних знаків читайте тут.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук .

Деталі про виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків транспортних засобів, які виготовляються на замовлення власників транспортних засобів, з видачею номерних знаків читайте за посиланням http://surl.li/misxp на сайті регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також