На рівненських дорогах вантажівки будуть зважувати в русі

1353 0

Ми у соцмережах:

На рівненських дорогах вантажівки будуть зважувати в русі

Система для зважування автомобілів в русі WiM (Weight in motion) є розробкою компанії із Словенії. В Україні WiM діє лише в Києві. Невдовзі її почнуть використовувати і на Рівненщині.

Світлина від Віталій Коваль.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Відповідний меморандум зі словенською делегацією було підписано сьогодні під часу Західноукраїнського Форуму «Розвиток та безпека місцевих доріг».

«Словенія має якісні дороги, тому що ваговий контроль великогабаритного транспорту є їхнім пріоритетом. Цей досвід реалізуємо в Рівненській області, - повідомляє голова ОДА. - Нам передають систему WiM на декілька місяців, аби переконатися в її ефективності. Система з комплексом датчиків розміщується під мостами. Будемо використовувати її по всій області. Тож перевантажені авто не знатимуть, де сьогодні чи завтра розташовуватиметься цей суперсучасний ваговий контроль».

Віталій Коваль планує, що коли WiM зарекомендує себе якнайкращим чином, Рівненщина придбає такі комплекси для постійного використання, аби зупинити руйнування місцевих доріг в області.

 Світлина від Віталій Коваль.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також