На Рівненській АЕС енергоблок не просто зупинили на ремонт – Герус

3755 0

Ми у соцмережах:

На Рівненській АЕС енергоблок не просто зупинили на ремонт – Герус

По всій Україні на атомних електростанціях енергоблоки переводять в холодний резерв. Тобто їх не ремонтують, вони простоюють, заявив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

 Про це він сказав в ефірі програми «Право на владу», передає ТСН.

"Ремонти завжди ідуть за планом і з ремонтами ніколи не можна гратися. Зараз ситуація стає гіршою. Зараз блоки виводяться не просто в ремонти, а в холодний резерв. Тобто в простій. Наприклад, в місті Вараш на Рівненській АЕС на сьогодні один блок просто зупинений, він не в ремонті, він не працює", – сказав Герус.

Така ж ситуація панує на 8-9 блоках, які не працюють на повну потужність.

"І таке є в місті Нетішин на Хмельницький АЕС, і в Південноукраїнську, і в місті Енергодар Запорізької області на Запорізькій АЕС. Сумарні обмеження тих блоків, які могли би працювати, складають 2800 мегават. Це приблизно Рівненська АЕС. Або це на 40% більше ніж Хмельницька АЕС, де потужність 2000 мегават. Сьогодні такими, що працюють, є 6600 мегават, а потенційно можливими може працювати 9600 мегават. 2800 сьогодні не працює. Це безпрецедентне зниження потужності "Енергоатому". Ніколи за всю історію України не було настільки низької потужності працюючих блоків "Енергоатому", – зауважив він.

Раніше повідомлялося, що Герус заявив, що тарифи на електроенергію для населення у 2020 році залишаться на нинішньому рівні і підвищуватися не будуть. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також