На Рівненському полігоні чекають кілька тисяч резервістів

7084 0

Ми у соцмережах:

На Рівненському полігоні чекають кілька тисяч резервістів

31-го серпня на Рівненському загальновійськовому полігоні розпочнуться навчання військовозобов’язаних оперативного резерву. На навчальні збори, які триватимуть місяць, приїдуть кілька тисяч резервістів з оперативного командування "Захід".

На полігоні закінчують розгортати наметове містечко та пункт прийому особового складу. Військові показали Суспільному, у яких умовах будуть жити і проходити бойове злагодження резервісти.
Так з висоти виглядає одне з двох наметових містечок облаштованих на полігоні. У них протягом місяця житимуть резервісти з бригад оперативного командування "Захід".
На фото заступник командира бригади Роман Забава
– Зараз ми знаходимося у типовому наметі УСБ-56, розрахованому на 24 місця. Поставлені всі нові ліжка, типу "П", польові, обладнане матрасом першої категорії. Відповідно, військовослужбовець буде забезпечений спальником. Передбачена також у холодну пору чавунна піч, є освітлення 36 Вольт, все присутнє, – каже заступник командира бригади Роман Забава.
На рівненському полігоні є власна свердловина, з якої качають воду. А це значно полегшує завдання тилових служб у створені належних умов, розповів Роман Забава. У містечку облаштували душову та умивальники.
– Загалом десять умивальників. Вода подається зі свердловин, які є на полігоні, що дуже добре. Їхня кількість у повній мірі забезпечує потребу у воді для гігієнічних потреб кожного військовслужбовця. Для щоденної помивки особового складу також розгорнуто душову установку на базі причепу, і кожен військовослужбовець після занять може прийняти літній душ, а також з подачею гарячої води, – додає Роман Забава.
Їжу для резервістів будуть готувати не в польових умовах, а у їдальні військової частини на полігоні. Звідти у термосах її будуть привозити на пункти роздачі.
– У даному наметі буде роздача гарячої їжі на підноси в одноразовий посуд. Обладані місця для підносів, термосів і далі військовослужбовці проходять у намет для прийому їжі, – каже заступник командира бригади.
 
За словами Романа Забави, для резервістів, на відміну від військовослужбовців, не передбачено забезпечення бутильованою питною водою. Але силами ОК "Захід" вдалося це владнати і кожен військовозобов’язаний матиме півтора літра води на добу.
Коли привезли обід для бійців бригади, які готують наметове містечко до прибуття резервістів, ми поцікавились, що сьогодні у меню.
На фото військовослужбовець Павло Мороз
– Сьогодні у нас був обід по загальній військовій нормі №1: суп з макаронами, гречка, капустяний салат, булочка, хліб, компот, а також м’ясо. Порівняно з каталогом – це нормально для військовослужбовців у польових умовах, по каталогу є норма по калорійності, а по загальновійськовим нормам та норма, яка передбачена, тобто по вазі, по грамам, – розповідає військовослужбовець Павло Мороз.
Як розповів старший офіцер пресцентру ОК "Захід" Ярослав Мельничук, по завершенню навчань резервісти отримають одноразову грошову виплату. Її розмір, зокрема, буде залежати від часу перебування на полігоні та звання.
На фото старший офіцер пресцентру ОК "Захід" Ярослав Мельничук
– На період проведення навчання за кожним резервістом зберігається його місце роботи та зарплата. Окрім цього, надається медичне та соціальне страхування, забезпечується військовою формою, харчуванням і всім необхідним, – прокоментував старший офіцер пресцентру ОК "Захід" Ярослав Мельничук.
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також