На Росію через війну Путіна чекає демографічний крах

977 0

Ми у соцмережах:

На фото чоловіка, які мали дати потомство, втікають з Росії через мобілізацію

Вторгнення в Україну призвело до історичного скорочення населення Росії.

 Зараз вона невпинно прямує до демографічної кризи, повідомляє Bloomberg.

За словами дослідника та фахівця з демографії Інституту Гайдара в Москві Ігоря Єфремова, якщо військові дії продовжаться найближчими місяцями, то наступного року в Росії може народитися менше 1,2 мільйона, що є найнижчим показником у сучасній історії.

«І вплив буде тим сильнішим, чим довше триватиме мобілізація», - сказав Єфремов.

За словами Єфремова, продовження військової кампанії та мобілізації до кінця наступної весни матиме «катастрофічні наслідки». Це призведе до зниження народжуваності до 1 мільйона за 12 місяців до середини 2024 року.

- Коефіцієнт народжуваності може досягти 1,2 дитини на жінку, - сказав він, - рівень, який Росія спостерігала лише один раз у 1999-2000 роках.

Хоч коефіцієнт народжуваності 2,1 необхідний, щоб зберегти популяції стабільними без міграції. Народження на одну жінку в Росії вже є одними з найнижчих у світі.

Такі демографічні травми зазвичай відбуваються протягом десятиліть, наслідки вторгнення роблять найгірші сценарії більш вірогідними — і набагато раніше, ніж очікувалося.

Російський економіст Олександр Ісаков говорить, що економіка Росії уже відчує брак молодих працівників. Після війни їй загрожує стагнація.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також