На Сарненщині 600 дітей не прийшли на навчання до школи

13512 0

Ми у соцмережах:

На Сарненщині 600 дітей не прийшли на навчання до школи

У селі Вири Сарненського району сьогодні, 24 лютого, навчання було зірване. Учні просто не з’явилися на уроки, бо їх не пустили батьки. Останні вимагають від обласної влади більшої школи.

 Відповідну заяву зробила користувача Фейсбук Яна Богдашко на своїй сторінці:

«Страйк у Вирівській ЗОШ. Батьки не пустили дітей до школи. Наше терпіння закінчилося. Ми вже не вірим обіцянкам влади. Наші вимоги - будівництво школи».

Начальник департаменту освіти Рівненської ОДА Григорій Таргонський підтвердив, що діти не прийшли на уроки у Вирах:

-         Школа розрахована на 200 дітей, а навчаються там 600. Класів як приміщень є 15, а в них вчиться 29 класів у повних дві зміни. Школа критично переповнена і потребує термінової добудови. Проектно-кошторисна документація вже є, виготовлена вона ще в 2012 році.

За словами п.Григорія, керівництво обласної адміністрації вже проінформоване про страйк батьків. Також він додав, що критично переповненими є ще дві школа на Сарненщині – в селах Цепцевичі та Чабель. На разі в Цепцевичах триває будівництво нових приміщень. Будівництво шкіл здійснюється в селі Бурбаш Млинівського району, де приміщення навчального закладу визнано аварійним, та Степаньгород Володимирецького, де школа теж переповнена.

-          У Вирах не єдина переповнена школа, - зазначив Григорій Таргонський. – Такими є всі ті на Рівненщині, де діти навчаються в другу зміну. Тільки в Рівному 13 таких шкіл. Загалом наша область займає перше місце за кількістю шкіл, де діти вчаться в дві зміни. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також